Vijesti

Vlasnik Drave International ide u istražni zatvor

 Vlasnik Drave International Zvonko Bede i još dvojica zaposlenika provest će idućih mjesec dana u istražnom zatvoru. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na danas održanom ročištu. Osumnjičeni su za teško kazneno djelo protiv okoliša, ugrožavanje okoliša postrojenjem te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

- Određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana protiv sve trojice osumnjičenika, radi opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela - rekao je glasnogovornik Županijskog suda Davor Mitrović i dodao da osumnjičenici imaju pravo na žalbu na ovu odluku u roku od tri dana od njezina zaprimanja.

Bedeov odvjetnik Mate Matić izjavio je nakon ročišta da je njegov klijent podnio ostavku na dužnost direktora tvrtke koja je uvrštena u sudski spis te da nema ni teoretskih mogućnosti ponoviti kazneno djelo, što je bio jedan od razloga za određivanje pritvora. Rekao je da su to pravni apsurdi zbog čega se osjeća beskorisno te da je osječki sud već unaprijed imao zauzet stav i donesenu odluku koju će pokušati osporiti žalbom.


19.01.2024 17:57:25

Facebook Twitter Instagram