Vijesti

Vinski maraton u Zmajevcu

Prvi jesenski vikend i ove je godine rezerviran za Vinski maraton u Zmajevcu. Tako će se ljubitelji vina i dobre zabave 22. i 23. rujna po 18 put okupiti u tom živopisnom baranjskom selu i obići vinske podrume. 

Danas će se održati Premium maraton, posvećen svim vinskim znalcima, na kojem će se obilaziti vinski podrumi i kušati vina ovjenčana nagradama. Sudionici će na startu dobiti ruksak, vinsku čašu i kartu Zmajevca s tridesetak vinskih podruma koji im se nalaze na ruti.

Na etno sajmu gosti su vinari iz Villanya i Sombora, folklorne skupine izvest će umjetnički program, a posebnu umjetnost svjetla donosi Szuhay Marton. Nakon nastupa Potiskog puhačkog orkestra i Gitarskog kvarteta iz Szekszárda na pozornicu će izaći Zejna Murkić i na kraju Haris Džinović.

U subotu, 23. rujna, održat će se središnji događaj s početkom u 14 sati. Svim gostima na raspolaganju će biti tridesetak vinskih podruma u kojima će maratonci moći kušati vina lokalnih vinara. U oba surduka, Katoličkom i Reformatorskom, održavat će se tijekom cijelog dana bogat kulturno-zabavni program, a u 20.30 nastupit će Adi Šoše.

22.09.2023 11:34:32

Facebook Twitter Instagram