Vijesti

Učenici od 7. rujna ponovno u školske klupe

Od 7. rujna, svi učenici bi trebali nastavu pohađati u školama, uz pridržavanje svih mjera, potvrdilo je Ministarstvo obrazovanja.

Osniva se i posebno tijelo od epidemiologa do učitelja čiji će zadatak biti razrada scenarija i prijedlozi mjera Stožeru. Ta će radna skupina razraditi praktične mjere za svakodnevnu nastavu: hoće li se i u kojoj mjeri nositi maske, hoće li postojati pregrade između učenika, itd. Iz Ministarstva poručuju kako su za početak školske godine pripremili i pričuvne scenarije s nastavom na daljinu, ili mješovitim modelom.

Cilj je da učenici budu u učionicama, a u iznimnim slučajevima osigurat će se i online nastava. Oči naše javnosti uperene su u Njemačku gdje su se učenici već počeli vraćati u škole. Tamo učenici maske nose na ulazu u školu i na hodnicima, a negdje i u učionicama.

Ako se pojavi slučaj zaraze, učenici moraju u samoizolaciju, a nastavu će četrnaest dana pratiti od kuće. Prema prvim reakcijama sudeći, njemački učenici su sretni što se mogu vratiti u škole. Međutim, još uvijek postoji strah da će se škole ponovno zatvoriti ukoliko dođe do novog skoka broja zaraženih COVID-om, kao što se dogodilo u nekim američkim državama gdje su pojedine škole morali zatvoriti nakon što je broj oboljelih učenika i učitelja već nakon nekoliko dana počeo dramatično rasti.

13.08.2020 09:43:00

Facebook Twitter Instagram