Vijesti

Tri tjedna bez novih slučajeva COVID-19 u Brodsko-posavskoj županiji!

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji i dalje je povoljna. U posljednjih dvadeset i četiri sata testirano je šezdeset i šest osoba i svi su nalazi bili negativni. Već puna tri tjedna (dvadeset i jedan dan) na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi dvadeset. Do sada je na području županije ozdravilo osam osoba uz jednu osobu koja je preminula. U karanteni se trenutno nalazi dvadeset i jedna osoba, od čega najviše iz Bosne i Hercegovine, njih jedanaest. Iz Njemačke troje, iz Slovačke dvoje, dvoje iz Švedske te po jedna osoba iz Finske, Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Djelovanje svih žurnih službi i institucija u sastavu stožera CZ Brodsko-posavske županije odvija se sukladno trenutnim potrebama, epidemiološkoj sutiaciji i propisanim mjerama. U provođenju mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnost i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-COV-2, lokalni stožeri civilne zaštite su u posljednja dvadeset i četiri sata izivršili 500 kontrola te utvrdili devet nepravilnosti za koje su izdana upozorenja radi otklanjanja istih. U protekla dvadeset i četiri sata od strane lokalnih stožera civilne zaštite izdano je ukupno 490 propusnica za putovanje izvan granica Brodsko-posavske županije.

07.05.2020 11:01:51

Facebook Twitter Instagram