Vijesti

Primalje - od vitalnog su značenja za našu budućnost

Međunarodni dan primalja obilježava se od 1992. godine te nam svake godine pruža priliku da se zahvalimo primaljama koje cijeli svoj radni vijek posvećuju pomaganju ženama u njezinim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno najsretnijim trenucima u životu.

Njihova podrška, utjeha i riječi motivacije najdragocjenija su pomoć koja ženi daje snagu da prođe kroz najteži i najvažniji posao; da na svijet donese novo biće. 

Cilj Međunarodnog dana primalja je da se podigne svijest o ulozi primalje u zajednici i njezinoj ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majke i novorođenče. Njezina podrška, utjeha i riječi motivacije najdragocjenija su pomoć koja ženi daje snagu da prođe kroz najteži i najvažniji posao; da na svijet donese novo biće. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih. U razgovoru za radio Slavoniju, prvostupnica primaljstva, glavna sestra brodskog rodilišta, Ljiljana Medved ističe kako je ova godina po mnogočemu drugačija." Prvo nas je zahvatio ovaj korona virus, pa su rodilje ostale bez podrške svojih partnera tokom poroda. Njima je u tim trenucima, upravo ta podrška od velikog značaja. Ali, mi se svim silama trudimo, da svim našim rodiljama i u ovim teškim vremenima pokažemo, kako nisu same. Svakako nas veseli i činjenica, kako je u mjesecu ožujku, ove godine, rođeno više djece no u istom mjesecu protekle godine. Rađanje novog života, daleko je najznačajnija stvar u životu, nebitno u kojemu vremenu živite." 

05.05.2020 08:50:00

Facebook Twitter Instagram