Vijesti

Petnaesti dan zaredom nema novooboljelih u Brodsko posavskoj županiji

Petnaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.  Do sada je ukupan broj izlječenih osoba na području županije 5. Ukupne statistike pokazuju kako je Brodsko-posavska županija i  dalje pri dnu hrvatskih županija  po broju oboljelih od COVID-19, što ukazuje da su propisane mjere polučile dobre rezultate. Sve žurne službe kao i druge institucije u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije provode svoje redovne aktivnosti sukladno novim porpisanim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera CZ 

Od ponedjeljka, 27 travnja 2020.  na snazi su nove Odluke Stožera civilne zaštite RH o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine, o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama izdao je posebne naputke i preporuke koje se primjenjuju od ponedjeljka 27.travnja 2020. godine zajedno s Odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije opetovano  poziva i apelira na  sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike Brodsko-posavske županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama, da se propisanih odluka, mjera  Nacionalnog stožera CZ kao i preporuka HZJZ pridržavaju s ciljem sprečavanja daljenjeg širenja zaraze i što skorijeg povratka u normalno funkcioniranje društvene zajednice.

Nove Odluke Stožera CZ RH kao i preporuke HZJZ mogu se pročitati na poveznici:

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-26-travnja-2020/2436.


01.05.2020 18:51:21

Facebook Twitter Instagram