Vijesti

Osječki glazbeni ciklus "Nova Rupa"

Nastupom grupe Rovovosko stopalo u četvrtak, 20. kolovoza u 21 sat na plaotu između Kulturnog centra Osijek i Eurodoma nastavlja se novi glazbeni ciklus "Nova Rupa". U subotu 22. kolovoza koncert je jazz banda Gungula.

Rovovsko stopalo autorski je osječki rock-blues bend, koji u svojim nastupima donosi eksplozivne i neopsihodelične gitarske dionice i snažan ritam popraćen bogatim i živopisnim riječima pjesama. Snimili su dva singla "Black hole" i "Put mračnog sjaja". Članovi sastava su dobro poznati ljubiteljima ove vrste glazbe u Osijeku, tako je na bubnjevima Anđelko Balaban, na gitari i pratećem vokalu Josip Tomašević, bas gitaru u svoje ruke je uzeo Ivan Đunđa, a glavni vokal je Mario Papić.

Dva dana poslije, u subotu 22. kolovoza, na pozornicu ispred KC Osijek stupa zanimljiv jazz band – Gungula. Riječ je o energičnoj i živopisnoj mnogočlanoj "posadi" na čijoj su kontrolnoj ploči zvuci swinga, gypsyja ili, kako oni to vole reći, sve što je zvučno brazilsko. Dolaze iz Zagreba, a uskoro će proslaviti tri godine postojanja, dok je postava promjenjiva ovisno o vrsti svirke.

Poznat je i program Nove Rupe sljedećeg tjedna, 27. i 29. kolovoza.

Drugi tjedan "Nove rupe" donosi malo dobrog starog jazza, američkog bluesa, ali i neizostavnog countryja. Tako 27. kolovoza nastupa osječki sastav No Jazz Band predvođen Milom Bauković i Davorom Dedićem na klavijaturama. Tu je još Dario Hlebm Vedran Zec i Damir Galeković Taban.

U subotu 29. kolovoza ovaj ljetni mjesec zaokružuje Red House Americana band sastavljen od iskusnih muzičara koji su već dugo na razne načine prisutni na sceni. Glavni fokus ovog sastava je američka tradicija prije svega Blues, Country i Rock'n Roll. Stoga možemo očekivati hitove Johnnyja Casha, Eddieja Cohrana, Chucka Berryja, Erica Claptona, Ryja Coodera, Toma Waitsa, Johna Hiatta i drugih majstora ove glazbe. Band svira vrlo energično istovremeno zadovoljavajući dva najvažnija segmenta, a to su dobra zabava i kvalitetna muzika za sladokusce.

Svi koncerti počinju od 21:00 sat.

18.08.2020 14:48:50

Facebook Twitter Instagram