Vijesti

Općina Bilje uskoro započinje radove na dijelu biciklističke staze prema Osijeku

Početkom kolovoza počinje rekonstrukcija biciklističko-pješačke staze na Biljskoj cesti na dijelu u Općini Bilje. Kako na osječkom području radovi već uvelike traju, biciklisti će dogodine od Osijeka do Bilja i obrnuto voziti po u cijelosti obnovljenoj stazi.

Projekt je ukupno vrijedan 9 milijuna 276 tisuća kuna, od čega će 7 i pol milijuna biti financirano kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Osijek, a ostatak iz proračuna Općine Bilje. Planirano je da radovi na 4,2 kilometra traju devet mjeseci, izvodit će ih osječka tvrtka Gravia, staza će biti utvrđena i učvršćena, proširena gdje god je moguće, na dijelovima će se podignuti potporni zid, postavit će se zaštitna ograda u cijeloj dužini te 70 rasvjetnih stupova.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija kompletnog dijela pješačko-biciklističke staze od grada Osijeka do Općine Bilje, ali i do Vatrogasnog doma u Bilju jer će biti obuhvaćena i Blatna ulica u kojoj će se također rekonstruirati kolnička površina i staza proširiti gdje god je to moguće”, rekao je na današnjem potpisivanju ugovora s izvođačem radova načelnik Općine Bilje Željko Cickaj. Podsjetio je da je staza Od Osijeka do Bilja izgrađena 2004. godine i danas je u poprilično derutnom stanju zbog čega se njezina obnova pokazala prijeko potrebnom. Iako za trajanja radova bicikliranje neće biti moguće, po završetku projekta biciklistima, izletnicima i cikloturistima kojih je u Baranji sve više bit će osigurani znatno bolji uvjeti za vožnju na dva kotača.

14.07.2020 12:54:00

Facebook Twitter Instagram