Vijesti

Održani Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

 U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje danas su u Kulturnom centru u Osijeku održani „Dani poslova HZZ-a“ na kojima se predstavilo 18 tvrtki iz cijele Hrvatske. Riječ je o aktivnostima kojima Hrvatski zavod za zapošljavanje nastoji izravno povezati poslodavce i nezaposlene osobe te omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način pridonijeti razvoju hrvatskog gospodarstva. Dane poslova su uz ravnatelja HZZ-a Antu Lončara obišli zamjenik župana Josip Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

- Osječko-baranjska županija godinama provodi različite programe poticanja zapošljavanja, od edukacija i seminara pa sve do prekvalifikacija, osobito za deficitarna zanimanja. Svjesni smo važnosti obrazovnog sustava u čitavom gospodarskom lancu zbog čega neprestano surađujemo s našim srednjim školama i fakultetima osječkog Sveučilišta kako bi učenici i studenti koji se ondje obrazuju stekli potrebna znanja i vještine neophodne za današnje tržište rada. Inače, u Osječko-baranjskoj županiji trenutačno bilježimo gotovo 93.000 zaposlenih, što je 1.737 osoba više nego 2022. godine te oko 14.000 nezaposlenih – istaknuo je zamjenik župana Josip Miletić.

Hrvatski zavod za zapošljavanje „Dane poslova“ organizira u sedam hrvatskih gradova, objasnio je ravnatelj Zavoda Ante Lončar i dodao da su ovim aktivnostima usmjereni prije svega prema učenicima završnih razreda srednje škole, studentima i nezaposlenim osobama. Naglasio je da je trenutno u HZZ-u registrirano 118 tisuća nezaposlenih te da u posljednjih nekoliko godina bilježe snažan pad nezaposlenosti kao rezultat sve snažnijeg gospodarskog rasta u Hrvatskoj. I ove će godine, napominje, trebati velik broj osoba za rad tijekom turističke sezone na Jadranu, pri čemu će se okrenuti aktivaciji dugotrajno nezaposlenim osobama i ranjivim skupinama. Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković istaknula je kako u gradu Osijeku također bilježe rekordnu zaposlenost te rekordno nisku nezaposlenost . Dodala je da su ovakvi sajmovi idealna prilika za povezivanje poslodavaca iz cijele Hrvatske s osobama različitog profila koje su u potrazi za poslom.

Tekst i foto: OBŽ

08.02.2024 20:53:35

Facebook Twitter Instagram