Vijesti

Objavljene izmjene sadržaja državne mature

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je u ponedjeljak usuglašene promjene o redukciji sadržaja koji će se vrednovati u ispitima državne mature u ispitnom sadržaju.

Iz NCVVO-a ističu da su, sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o redukciji sadržaja koji će se vrednovati u ispitima državne mature, objavili usuglašene promjene u ispitnom sadržaju.

"U Hrvatskom jeziku došlo je do promjena u višoj i nižoj razini, u matematici u višoj razini, kao i u grčkom te višoj razini latinskog i talijanskog jezika", napominju u centru.

Dodaju kako je ispitni sadržaj smanjen i kod mađarskog materinskog jezika, srpskog materinskog jezika te talijanskog materinskog (viša i osnovna razina).

Sadržaj češkog materinskog jezika neće se mijenjati.

"Sadržaj osnovnih razina predmeta matematika i latinski jezik neće se mijenjati, kao niti sadržaj stranih jezika - engleski (viša i osnovna razina), njemački (viša i osnovna razina), talijanski (osnovna razina), francuski i španjolski (viša i osnovna razina)", poručuju u NCVVO-u.

Naglašavaju kako u ispitima navedenih predmeta nema nastavnih sadržaja koji se poučavaju i uče samo u drugom polugodištu četvrtog razreda, jer ispit nije sadržajno koncipiran, već se temelji na stečenim jezičnim kompetencijama.

Više na: www.ncvvo.hr/kategorija/vazno/

05.05.2020 12:37:46

Facebook Twitter Instagram