Vijesti

Obilježena 25. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak

 Čitanjem imena poginulih branitelja  danas je započelo obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak u Okučanima.

Državni vrh tako je došao položiti vijence i zapaliti svijeće nakon roditelja poginulih branitelja, a nešto prije službenog početka programa, predsjednik Republike Zoran Milanović napustio je Okučane zbog incidenta sa natpisom 'Za dom spremni'.

Milanović je kazao da razumije Plenkovića i Jandrokovića koji ostaju, no da on osobno na takvim događajima neće sudjelovati ni u budućnosti, dok Damir Markuš, veteran HOS-a tvrdi da je Milanović bio bezobrazan prema njemu.

Njihove izjave možete poslušati u prilogu.

Premijer Andrej Plenković kazao je da Vlada kroz Ministarstvo branitelja neprestano ulaže u očuvanje uspomene na nesebičnu žrtvu branitelja, ali i podizanje kvalitete života. Neizbježan je bio i osvrt na incident- Što se mene tiče, svi koji su dali život za Hrvatsku, imaju moje poštovanje, pa tako i HOS. Ono što je predsjednik Tuđman učinio, i Hrvatska vojska, to je da je objedinila sve hrvatske snage u službeni formalni sastav Hrvatske policije. Razlike koje radimo danas na ovaj način i na ovom mjestu nisu dobre, jer smo ovdje došli da bismo odali počast, došli smo zbog tih ljudi i slobode. Nema mjesta provokacijama, a mi smo ovdje ne samo osobno, nego i kao institucije države.

01.05.2020 10:17:00

Facebook Twitter Instagram