Vijesti

Dječje kazalište Osijek ostvarilo veći dio planiranog

Osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića u sezoni 2019./2020. ostvarilo je veći dio svojih planiranih aktivnosti, jer su brzom reakcijom uspjeli premostiti razdoblje u kojemu su, zbog epidemije koronavirusa, brojna događanja otkazana i kazalište zatvoreno za publiku.

Ansambl Dječjeg kazališta realizirao je čak šest premijernih predstava, a na programu je bilo i 13 repriznih naslova. Ukupno je odigrano 209 predstava – 144 pred domaćom publikom i 65 na festivalima i gostovanjima.

Ni ove sezone nisu izostale vrijedne nagrade i priznanja – Predstava "Nezaboravak dobila je nagradu dječjeg žirija za najbolju predstavu na X. jubilarnom Bugojanskom lutkarskom bijenalu, Ivica Lučić je za ulogu Djeda u predstavi Nezaboravak Petera Kusa i Urše Adamič, nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta. Na 6. FEDU ON LINE, Sarajevo nagrada za najbolju glumicu pripala je Kristini Kovačević za više uloga u predstavi “Lav koji nije znao pisati” koju je prema tekstu Martina Baltscheita režirao Damir Mađarić. Predstava je nastala u koprodukciji s Kazalištem Oberon iz Koprivnice. 

20.07.2020 09:04:27

Facebook Twitter Instagram