Vijesti

Devetnaest dana bez novih slučajeva COVID-19!

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji i dalje je povoljna. Već devetnaesti dan za redom na području županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi dvadeset. Do sada je na području županije ozdravilo osam osoba uz jednu osobu koja je preminula. U karanteni se trenutno nalazi dvadeset i jedna osoba, od čega najviše iz Bosne i Hercegovine, njih jedanaest. Iz Njemačke troje, iz Slovačke dvoje, dvoje iz Švedske te po jedna osoba iz Finske, Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Djelovanje svih žurnih službi i institucija u sastavu stožera CZ Brodsko-posavske županije odvija se sukladno trenutnim potrebama, epidemiološkoj sutiaciji i propisanim mjerama. Prethodnih dana isporučene su značajne količine zaštitne opreme socijalnim ustanovama i drugim pružateljima usluga u sustavu socijalne skrbi. Jučer je i na području Brodsko-posavske županije započela druga faza popuštanja mjera te su javni i poslovni zdravstveni sustav počeli s radom u punom opsegu, a s radom su započeli i poslovni subjekti koji objavljuju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima.

05.05.2020 13:43:35

Facebook Twitter Instagram