Vijesti

Basel stiže u osječki Gradski vrt

Kako ih sreća prati ovih dana, Osječani se nisu baš iznenadili što ih je ždrijeb u 2. pretkolu Europske lige spojio s jakim Baselom.

Trener Ivica Kulešević sigurno je priželjkivao TSV Hartberg ili Jablonec, međutim, Osijek će morati na Švicarce 17. rujna 2020.

- Jako težak suparnik, vidi se to i po njihovom koeficijentu kojega imaju u Europi. S druge strane, ipak je dobro da ćemo igrati na domaćem terenu, iako ne možemo računati na podršku naših navijača. U jednoj je utakmici ipak sve moguće, bez obzira na to što su oni prošloga mjeseca igrali u četvrtfinalu Europske lige protiv Šahtara. Prije toga su bili vrlo uvjerljivi u dva ogleda s Eintrachtom iz Frankfurta, slaveći u gostima čak s 3:0. Vidim da su jučer izgubili finale švicarskog Kupa, a i nemaju više primat u domaćem prvenstvu što se titule tiče. Riječ je o klubu koji ima višestruko veći proračun od našeg i sigurno nas očekuje vrlo zahtjevna zadaća. Sezona nam je loše krenula, no možda je baš ogled s Baselom šansa da se vratimo u pozitivu, nakon serije domaćih derbija u HNL-u. Možda je to prednost za nas da igramo teške utakmice prije europske premijere - istaknuo je Kulešević.

01.09.2020 13:40:42

Facebook Twitter Instagram